Munkáim


Néhány az eddigi munkáim közül...

Laképület tetőtér beépítése

Bécs belvárosi bérházának tetőtér beépítéséhez szükséges acélszerkezeti gyártmánytervek készítése. A geometriai kialakításon túl az elemek szállíthatósága és helyszíni beemelése meghatározó volt a projekt sikeres kivitelezésében.

Gyártmánytervi társtervező: Varga Zoltán


Szolgáltatói épület

Sopronban egy volt laktanya területén meglévő épület átalakításának és bővítésének engedélyezési tervdokumentáció készítése. Az épület meglévő teherhordó szerkezetére való tekintettel egy könnyű súlyú födém és tetőszerkezet tervezése volt a cél, amit egy emeletmagas rácsos tartós szerkezettel oldottunk meg.

Építészet: archi.doc építésziroda


Ipari csarnok

Mosonmagyaróváron egy vasbeton szerkezetű raktár és festő oktató épület engedélyezi dokumentáció készítése. A beruházó kérését figyelembe véve a belső helységek maximálisan variálhatók, az épület merevítéseit másodlagos acélszerkezet biztosítja

Építészet: K2 építész stúdió


Műemlék épület átalakítás és új társasház tervezése

Sopron belvárosi részén egy egykor műemléki lakóház átalakításának és közvetlen szomszédságába tervezett új társasház tartószerkezeti engedélyezési dokumentáció készítése.

Építészet: archi.doc építésziroda


Sixay

Asztalos üzem teljeskörű tartószerkezeti tervezése

A Sopron közeli újonnan létesülő asztalos üzem, bemutató, értékesítő és tervezői iroda épületegyüttes az esztétikai megjelenés tartószerkezeti kihívásain túlmenően a különleges rétegelt-ragasztott fa tartószerkezeti elemek adták a munka sajátosságát. A német vállalat által gyártott Baubuche építőanyag a hazai faépítészetben is széles perspektívát adhat az új típusú faszerkezetnek.

Építészet: archi.doc építésziroda


hotel

46 férőhelyes hotel tartószerkezeti tervezése

A szokatlan építészeti alaprajz és az építtető kérésének megfelelően a minél több előregyártott szerkezeti elemek adták a tervezés kihívását.

Építészet: archi.doc építésziroda


ötvös

Műemléki épület átalakítsa

Az évek során lepusztult több száz éves műemléki épület teljes átalakításának tartószerkezeti tervezése műemléki környezetben. Az épületben az eredeti funkciónak megfelelően lakó- és üzlethelyiségek kerülnek kialakításra.

Építészet: archi.doc építésziroda


panzio

14 férőhelyes panzió tartószerkezeti tervezése

Új építésű panzió teljes tartószerkezeti tervezése a kivitelezési dokumentációval együtt.

Építészet: archi.doc építésziroda


Családi házak tartószerkezeti tervezése

Családi házak engedélyezési, vagy bejelentési dokumentációinak, valamint a kiviteli tervek készítése. A megbízások között számos családi ház tervezését végeztem. A feladatok során az új építésű épületektől, az emeletráépítésen át egészen az adott épület teljes átalakításáig készítettem terveket. Sok esetben a műszaki kérdések bonyolultságán túlmenően fontos szempont az egyszerű kivitelezhetőség és a költséghatékony megoldások keresése.


acélcsarnok

Finnországi acélszerkezetű csarnok alapozásának tervezése

A munka volumenén túlmenően kihívást jelentett a finnországi nemzeti szabvány és az adott országra vonatkozó előírások alapos áttanulmányozása, valamint a geotechnikai szakvélemény helyes értelmezése.

Acélszerkezet: Steelexpert


Polc

Acéllemez tárolására alkalmas polcrendszer tervezése

Az acéltermékeket gyártó vállalattól egy polcrendszer tervezésére kaptam megbízást. A polcok, a gyártáshoz szükséges nyersanyag tárolására szolgálnak. Fontos kritérium volt a szerkezet gyors és egyszerű áthelyezhetősége, így a polcot egy saját magában teherhordó szerkezetként kellett megtervezni, az állékonyságát a geometriai kialakítás biztosítja.

Gyártó: Ferroton


csarnok

Acélszerkezetű csarnok tervezése

A megbízó egy új acélszerkezetű csarnokkal kívánta bővíteni a meglévő kapacitásait. Az új épületet egy már meglévő raktár szomszédságában kellett tervezni, igazodva a környezeti adottságokhoz.


medence

Fürdőmedence tervezése

A strandfürdő bővítése céljából a megbízó egy gyógyvizes fürdőmedence tervezésre adott megbízást. Fontos szempont volt, hogy a medence alaprajzi geometriája a lehető legjobban bele illeszkedjen a környezeti adottságokba. A vasbeton szerkezetű medence íves formája különös kihívások elé állított a szerkezet tervezése során.